Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Wat voor materiaal, welke eigenschappen, de uitstraling en type wordt beschreven in een kleine column. Dit om de leesbaarheid te laten prevaleren en duidelijk het materiaal te kenmerken. Bij meer informatie kunt u gaan naar vraag & antwoord of kunt u ons mailen om uw specifieke vragen aan ons te stellen

Parket / Houten vloeren

Plankenvloer
Plankenvloer in tapis vorm
Lamelparket
Kopshoutvloer
Saima vloer
Tapisvloer
Meer informatie terug
Houtsoorten worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen.
Groep 1 Naaldhout, bestempeld als zachthout, wat soms misleidend is.

Groep 2 Loofhout, bestempeld als hardhout, wat soms net zo misleidend is als de zachthout benaming van naaldhout.

De eigenschappen van hout ontstaat in het groeigebied. Naaldhout wat uit koude streken komt is harder dan als het in gematigde of warmere streken groeit. Bij Siberisch grenen is de hardheid hoger dan bij Frans grenen. Bij loofhout heeft Amerikaans eiken andere eigenschappen dan Europees eiken. Er zijn houtsoorten welke niet of minder geschikt zijn bij het ontwerpen van een vloer. Vervangers die qua kleur en tint iets afwijken van de keuze, maar betere vloereigenschappen bezitten, zijn dikwijls wel te vinden. Voorbeeld hiervan is teakhout, waarvan vele vervangers zijn die vaak ten onrechte ook teak worden genoemd.
Bij het selecteren, verwerken en monteren van houten vloeren worden diverse technieken toegepast. Het hout kan veel kwasten en noesten bevatten, kan bijna foutloos zijn. Europese normen en klassen geven hierbij de norm aan. De zaagwijze van de boom geeft, dosse, kwartiers en halfkwartiers hout, dit vanwege tekeningen en sterkte van hout en economisch zagen. Vervolgens is de legmethode, het aanbrengen van de vloer in de bestemde ruimte van belang voor de uitstraling en duurzaamheid. Hier zijn legio voorbeelden en nieuwe ontwerpen voor aan te dragen. Voor afwerking van de vloer, schuren en een bescherming aanbrengen zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Het grote voordeel van vloerontwerp is dat deze wordt afgestemd op uw wensen en eisen. De uitgebreide kennis door de jaren opgebouwd, weten wij exact welke materialen of vervangende materialen we moeten gebruiken.meer informatie
 

Prijsopgave

Meer informatie terug
Voor vragen over ontwerp, vloertypen en eisen, aanschaf, problemen met uw vloer, kunt u gaan naar de vraag en antwoordpagina, of ons mailen.
Wanneer er kosten zijn verbonden aan, dan wordt u hierover van tevoren ingelicht. De hoogte van het bedrag en betalingswijze zullen wij u in een exacte prijsopgave doen toekomen, hierna kunt u beslissen om wel of niet op ons aanbod in te gaan.
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap