Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Wat voor materiaal, welke eigenschappen, de uitstraling en type wordt beschreven in een kleine column. Dit om de leesbaarheid te laten prevaleren en duidelijk het materiaal te kenmerken. Bij meer informatie kunt u gaan naar vraag & antwoord of kunt u ons mailen om uw specifieke vragen aan ons te stellen

Egaline & Flooringsysteem

Meer informatie terug
Egaline werd altijd gebruikt om een vloer vlak te maken (egaliseren) en de grove korrel van de cementvloer weg te nemen. De cementkorrel is te grof om hier rechtstreeks een gladde harde vloer, marmoleum b.v., op te verlijmen. Tegenwoordig wordt hij ook gebruikt als sier of afwerkvloer. Dit kan door er watergedragen verf in te vermengen, dit met een kam in figuren aan te brengen, kortom bij wat fantasie is hier een leuke vloer van te maken. De vloer scoort goed in de schuur, garage aan huis, hobbyruimte, daar waar normaal een ruwe betonvloer ligt, maar men het toch wat netter wil en er niet zoveel geld voor over heeft. Waar men op moet letten is dat men de juiste egaline neemt, want niet iedere soort of merk is hiervoor geschikt. Nieuw is het Flooring Systeem, een egaline met 3 basis kleuren die men onderling weer kan vermengen, de vloer kan men instrooien met chips en vervolgens voorzien van een Finish, zeg maar een laklaag. Hij is sterk en slijtvast, is geschikt voor winkels, sportcentra en ook voor de private sector. De vloer is interessant geprijsd en vormt na vele weer een prima basis voor een andere vloer.
 

Woonbeton Kunststof

Meer informatie terug
Naast de vele kunststof varianten met betrekking tot vloeren met een industrieel en beton uiterlijk zijn er uiteraard ook vloeren die zijn opgebouwd met als basis cementstoffen welke geschikt zijn voor particulier (woonhuizen) gebruik. We bespreken hier het beste en meest voorkomende vloersysteem wat er op cementbasis is te verkrijgen tevens is dit ook het enige vloersysteem wat beton en cement tot op de op de kleinste details benaderd. Het padoma vloersysteem is een Amerikaans gepatenteerde designvloer, het is een cementgebonden gietvloer met het uiterlijk van natuursteen en beton, maar dan zonder naden en voegen. De pandomovloer wordt naadloos gelegd en kan in iedere ruimte worden gelegd. De pandomo heeft onlangs nog de AIT innovatieprijs gewonnen in de categorie; producten van hogere architectonische waarde, niet onbelangrijk als u voor een designvloer gaat kiezen,
 

Woonbeton

Meer informatie terug
Woonbeton laten ontstaan uit een cementvloer kan o.a door een polijstmethode er op toe te passen. De kale cementvloer wordt opengeschuurt en van eventuele bestaande coatings of lijmresten ontdaan. Daarna gaat men de vloer impregneren om de vloer sterker te maken, de cementkorrels worden als het ware met elkaar verbonden. Vervolgens gaat men de vloer afpolijsten en er ontstaat een mooie sterke en gladde toplaag. Bij bestaande vloeren hangt het eindresultaat af van de kwaliteit van de vloer terwijl bij nieuwe aan te brengen vloeren rekening kan worden gehouden met het eindresultaat door toevoegingen van andere materialen.
 

Vloer Coating

Meer informatie terug
Een andere methode is het cement/ beton te voorzien van een speciale coating. Het colturasysteem is een systeem waarbij men een coating aanbrengt op de vloer. Verschillende coatings zijn in dit systeem aanwezig, gelet op wensen en gebruikseisen van de vloeren. Creatieve lagen zijn te creŽren met instrooing van kunststof flakes, De vloer wordt kan antislip gemaakt worden door de anti-skid korrel in de nog natte verf te strooien. Ook hier spreken we weer van een vloer die een stootje kan hebben.
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap