Introductie Doel & Inhoud Informatie documenten Voorbeelden Vraag & Antwoord Contact
Granito
Siergrind
Cementgebonden gietvloer (Padomovloer)

Kunstharsgebonden vloeren

ga direct naar...     terug
Een aantal typen welke behoren bij de familie kunstharsgebonden vloeren zijn,
Gietvloer van 1 tot 4 mm, deze vloer kunnen hoge eisen aan gesteld, kan zwaar verkeer verdragen zoals bij industrievloeren en laadperrons. De vloer bezit een hoge drukvastheid, puntbelasting en slijtvastheid.
Slurry gietvloeren, aan deze vloer worden hoge eisen gesteld, bestemd voor zware industrie en productieruimtes. Hij is voorzien van een instooimiddel wat de vloer stroef maakt.
Flexibele gietvloeren, wordt toegepast in de sporthal, atletiekbaan en schepen. De vloer is flexibel en zacht, hij overbrugt kleine scheuren.
Epoxy-cement gietvloer, voorkomt osmose, is een vochtscherm, slijtvast en antislip, kan een redelijk zware belasting aan, word vaak toegepast in b.v magazijnen vanwege zijn vochtwerende eigenschappen.
Scheuroverbruggende gietvloer, is een elastische vloer die scheurtjes en dilataties overbrugt.
Galerijen, bedrijfsvloeren e.d de vloer is waterdicht en antislip.
Siergrindvloer, deze 3 componentenvloer heeft als bindmiddel een epoxyhars met als vulstof een korrelmateriaal welke bestaat uit kwarts, riviergrind en natuursteen. De korrels zijn er in diverse kleuren en soorten. De vloer wordt gebruikt in woningen, showrooms en kantoren, hij heeft een decoratieve en/ of een representatieve functie.
Er zijn nog meerdere soorten, zoals de chipsvloer, troffelvloer, vloeistofdichte vloeren, sportvloeren, elektrisch geleidende vloeren.

Een deel van deze informatie en foto's komt van het bedrijf Magnovit, zij zijn gespecialiseerd in deze vloeren. www.magnovit.nl

Voor vragen over deze vloeren kunt u naar de vraag en antwoord pagina, of ons mailen.

 

Granito

Granitifloor is een totaal nieuwe vloerafwerking met een natuurlijk karakter met als basismaterialen; granito en marmer en afgewerkt met kunststoffen. De heeft het uiterlijk van een terrazzovloer maar de eigenschappen van een kunststofvloer zoals; sterk, makkelijk in onderhoud en vloeistofdicht.
De basis van de bestaat uit gebroken natuursteen: marmer en granito. Deze korrels worden eerst getrommeld en hierna gepolijst en zijn verkrijgbaar in diverse gradaties en kleuren. De korrels worden vervolgens gebonden en gelegd met een speciaal epoxycement. Na het polijsten van de vloer volgt een afwerkings en beschermingslaag De mogelijkheden zijn legio; korrels in vele soorten en maten en natuurlijk de mogelijkheden met betrekking tot vormgeving zoals figuren en borders, maar ook een combinatie met andere producten zoals met vloeibaar natuursteen en diverse moza´eken. De granitofloor is zelfs ook in een speciale hoogglans structuur te verkrijgen.
 

Siergrind

Een siergrindvloer is decoratief, slijtvast, onderhoudsvriendelijk vloer. Een siergrindvloer maakt u in no time schoon!
Elke siergrindvloer is gemaakt van kleine steentjes. Het is een Úcht na-tuurproduct dat thuis is in elke ruimte. Van woonkamer tot hal. En van keuken tot kantoor. Door zijn voortreffelijke eigenschappen is een siergrindvloer een uitstekend alternatief voor plavuizen, natuursteen, parket en tapijt. Ook in etagewoningen, want een siergrindvloer heeft een hoge geluidsisolatiewaarde. Zodat uw benedenburen bijna net zo blij zijn met uw vloer!
 

Cementgebonden gietvloer (Padomovloer)

Naast de vele kunststof varianten met betrekking tot vloeren met een industrieel en beton uiterlijk zijn er uiteraard ook vloeren die zijn opgebouwd met als basis cementstoffen welke geschikt zijn voor particulier (woonhuizen) gebruik. We bespreken hier het beste en meest voorkomende vloersysteem wat er op cementbasis is te verkrijgen tevens is dit ook het enige vloersysteem wat beton en cement tot op de op de kleinste details benaderd. Het vloersysteem is een Amerikaans gepatenteerde designvloer, het is een cementgebonden gietvloer met het uiterlijk van natuursteen en beton, maar dan zonder naden en voegen. De vloer is naadloos en kan in iedere ruimte worden gelegd. De vloer heeft onlangs nog de AIT innovatieprijs gewonnen in de categorie; producten van hogere architectonische waarde, niet onbelangrijk als u voor een designvloer gaat kiezen, De dikte van de vloer is 5 tot 7 mm en kan gelegd worden over een cementdekvloer, betonvloer, anhydriet en tegelvloer er van uitgaande dat deze voldoende vlak zijn. Ook vloerverwarming vormt geen enkel probleem, mits er een speciale toeslag aan het cement is toegevoegd. De ondervloer moet in alle gevallen wel egaal zijn en dient goed vast te liggen. De vloer heeft een natuurlijk vloei en droog gedrag waardoor iedere vierkante meter anders is, zodat er een mooie, natuurlijke en exclusieve uitstraling ontstaat.
 

Home | Introductie | Doel & Inhoud | Informatie documenten
Produkt & informatie | Vraag & Antwoord | Contact | Sitemap